جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

وکیل جرایم پزشکی به شخصی گفته می‌شود که در زمینه جرایم پزشکی و شکایت از پزشکان و وکیل دیه به‌طور تخصصی کار می‌کند. وکیل جرائم پزشکی وکیل پایه یک دادگستری است که این شخص دارای پروانه وکالت می‌باشد. وکیل جرائم پزشکی به‌عنوان عضوی از کانون وکلای دادگستری از حق افراد حقیقی یا حقوقی دفاع می‌کند. برای انتخاب وکیل جرایم پزشکی هر شخص می‌تواند با تنظیم یک قرارداد و امضای وکالت نامه، وکیل خود را آزادانه انتخاب کند.
این‌روزها شکایت‌های ناشی از قصور پزشکی زیاد است و بسیاری از افراد به دلیل قصور پزشکی به دنبال شکایت از پزشک خود هستند، بنابراین ممکن است سوال پیش آید که چگونه از پزشک معالجه شکایت کنم و یا نحوه شکایت از پزشک جهت قصور پزشکی چگونه است؟ پرونده های قصور پزشکی جزو جرایم تخصصی هستند که نیاز به یک وکیل با تجربه دارند و وکیل با دانش کافی با قوانین حقوقی در خصوص جرایم پزشکی می‌تواند به بهترین نحو، به این پرونده‌ها رسیدگی کند.

بهترین وکیل برای شکایت از تخلفات و جرائم پزشکی کیست؟

در صورت بروز جرایم پزشکی یا قصور پزشکی می‌توانید با وکیل جرایم پزشکی مشاوره لازم را انجام داده و کمک بگیرید و از حق و حقوق خود آگاه شوید. بهترین وکیل برای شکایت از تخلفات و جرائم پزشکی با توجه به گسترده بودن و شیوع این دعاوی، باید با آگاهی و دانش کافی نسبت به این قوانین و مقررات حاکم بر این‌گونه جرایم و همچنین آگاهی نسبی از اقدامات پزشکی، شروع به کار کند. وکیل جرایم پزشکی با بررسی دقیق پرونده، مسئولیت مرتکب را مورد ارزیابی قرار داده و مشخص می‌کند که بر اساس قوانین و نظام‌نامه‌های پزشکی تخلف صورت گرفته تقصیر یا قصور پزشکی است یا خیر. بعد از مشخص شدن وقوع  قصور پزشکی، و وارد شدن ضرر و زیان به بیمار می‌توان این رفتار پزشک را مورد پیگرد قانونی قرار داده و پیگیری کند. خود فرد شخصا و یا به واسطه وکیل جرایم پزشکی باید به دادسرای جرایم پزشکی مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت کند.

سپردن پرونده به بهترین وکیل جرایم پزشکی چه مزایایی دارد؟

گاهی ممکن است خسارات و مشکلات پیش آمده برای بیمار عوارض جانبی به‌همراه داشته باشد و در آینده بروز دهند، تشکیل دادن پرونده به بیمار کمک می‌کند که بتواند این مسائل را پیگیری و اثبات کند.
مورد بعدی اینکه شکایت‌ها روی سابقه پزشکان تاثیر می‌گذارند و ممکن است در انتخاب دیگر افراد تاثیر داشته باشد. قرارداد بین پزشک و بیمار باید به درستی تنظیم شود و این کار را وکیل جرایم پزشکی انجام می‌دهد و کمک می‌کند بتوانید در آینده مشکلات پیش آمده را به آسانی پیگیری کنید.
اگر در قرارداد تنظیم شده بین بیمار و پزشک از کلمه رضایت استفاده شده باشد، پزشک مسئولیت بیشتری برای انجام کار خود دارد.
وکیل جرایم پزشکی به شما توضیح می‌دهد که روند پیگیری شکایت های پزشکی نیاز به زمان زیادی دارد اما لازم نیست وضعیت بیمار در همان حالت باقی بماند و در همان جلسه اول بازپرسی، عکسبرداری‌های لازم انجام می‌شود و مطابق با آن ها در آینده تصمیم‌گیری خواهد شد.

مهم‌ترین و اصلی‌ترین وظایف وکیل جرایم پزشکی چیست؟

به‌‌طور کلی وکیل جرایم پزشکی، با تسلط بر قوانین و مقررات پزشکی، وکالت پرونده‌های تخلفات و جرایم پزشکی را پیگیری می‌کند.
وظایف وکیل جرایم پزشکی نسبت به دیگر وکلای فعال در سراسر کشور پیچیده‌تر است. در شرایطی که پزشک باعث شده باشد به بیمار آسیب جانی و مالی وارد شود خود شخص پزشک مسئول تمام اتفاقات سهوی و عمدی بیمار است و قانون بر اساس نوع جرایم عمدی و غیرعمدی بودن مجازات فرد را مشخص می‌کند.
وکیل جرائم پزشکی با رویه رسیدگی به پرونده‌های جرایم پزشکی آشنا است و با تمام مراحل این رسیدگی در دادسراها و دادگاه‌ها آشنا است.

نحوه شکایت از پزشک توسط وکیل چگونه است؟

افرادی که میخواهند از پزشک مجرمی که باعث به خطر افتادن تمامیت جسمی آن‌ها شده است یا با ارتکاب جرم باعث شده یکی از بستگان آنها فوت شود شکایت کنند باید در ابتدا به یک وکیل  که متخصص در زمینه جرائم پزشکی باشد مراجعه کرده و انجام این کار را به وی بسپارند تا با پیگیری پرونده در مراجع صلاحیت‌دار، از حق آن‌ها دفاع کند.
وکیل شما باید در ابتدا برای اقدام به شکایت از پزشک در سازمان نظام پزشکی شکوائیه تنظیم کند. باید در این برگه شکایت‌نامه به صورت دقیق به موضوع جرم ارتکابی از سوی پزشک اشاره کند و عنوان مجرمانه‌ای که در کتاب قانون برای فعل ارتکابی در نظر گرفته است را بیان کند.
سپس تمام مدارک و مستنداتی که نشان دهنده و اثبات کننده مجرمیت پزشک است را ضمیمه برگه دادخواست کند.
پس از ثبت شکوائیه در دادسرای اختصاصی جرایم پزشکی اگر جرم ارتکابی از دسته جرایم خرد و غیر جدی باشد شورای حل اختلاف تخصصی پیگیر می‌شود تا رئیس شورا با رعایت آئین دادرسی ویژه صلح و سازش را میان پزشک و بیمار برقرار کند اما اگر از دسته جرایم جدی باشد، پزشک برای ارائه دلایل و دفاعیات خود به دادگاه احضار می‌شود.
در تمام این مسیر قضایی وکیل جرایم پزشکی میتواند با استفاده از تخصص و تجربه خود از حقوق و منافع فرد به نحو احسن دفاع کند.

انواع جرایم پزشکی

وقتی پزشک با تقصیر یا قصوری که انجام می‌دهد باعث می‌شود به بیمار آسیب وارد شود مسئول است. اما اگر با رعایت تمام موازین علمی و پزشکی کار خود را انجام دهد و بیمار فوت کند یا آسیب ببیند پزشک مسئولیتی ندارد.

انواع جرایم پزشکی به شرح زیر است:

  1.       سقط کردن جنین به صورت غیر قانونی
  2.       انجام دادن امور پزشکی بدون داشتن مدرک
  3.       اشتباه کردن در حین عمل
  4.       دروغ گفتن به بیماران
  5.       صادر کردن گواهی به صورت دروغ

تقصیر زمانی است که پزشک به‌طور عمد در آسیب وارده شده به بیمار نقش داشته باشد اما قصور پزشکی عمدی نیست و به طور سهوی اتفاق می‌افتد.
جرایم پزشکی توسط دادگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد و به دلیل تخصصی بودن آن نیاز به نظرات کارشناسان برای اثبات این جرم است.

روند رسیدگی به جرایم و تخلفات پزشک در پزشک قانونی

سازمان نظام پزشکی دارای ساز و کارهای متعددی جهت رسیدگی به تخلفات و جرایم پزشکان می‌باشد. شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشت و دادسرای انتظامی پزشکان و هیات‌های اداری دیگری ممکن است به تحقیق و رسیدگی در مورد جرایم پزشکی دخالت داشته باشند. در سازمان نظام پزشکی اصولاً رسیدگی به جرایم و تخلفات پزشک با وقوع یکی از موارد زیر آغاز می‌شود:

       ۱-طرح شکایت توسط بیمار یا سرپرستان و یا وکیل جرائم پزشکی.

       ۲-زمانی‌که تخلف توسط بازرسان سازمان نظام پزشکی اعلام شود.

     ۳-  گزارش دادن تخلف از سوی سایر مراجع قضایی و غیر قضایی.

با مشاوره با وکیل جرایم پزشکی خواهید فهمید که، آغاز رسیدگی و تحقیق در مورد جرایم و تخلفات پزشکان در سازمان نظام پزشکی معمولاً با ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشت انجام می‌شود. این شورا در دعاوی با ارزش مالی کمتر از پنج میلیون تومان تلاش می‌کند تا صلح و سازش بین پزشک و شاکی برقرار شود. در صورتی‌که رسیدگی در شورای ویژه حل اختلاف امور بهداشت به صلح و سازش منجر نشد، پرونده به دادسرای انتظامی پزشکان ارجاع داده می‌شود.

مرجع صالح برای رسیدگی به جرایم پزشکی کدام است؟

مراجع عمومی دادگستری از جمله مراجع قضایی هستند که صلاحیت رسیدگی به تخلفات پزشکی را دارند. اصل بر صلاحیت دادگاه کیفری یک یا دو می‌باشد. در دادگاه کیفری ممکن است دامنه وسیعی از موضوعات مختلف جرایم پزشکی موضوع شکایت علیه پزشک در دادگاه باشد. همیشه شکایت بر علیه پزشک آسیب جسمی و فیزیکی بیمار نیست شاید به نوعی آسیب معنوی محسوب شود. برای مثال در مورد شکایت از پزشک زیبایی به‌خاطر بد شکل شدن یک عضو صورت در این دسته از دعاوی قرار می‌گیرد. دادگاه کیفری موظف است در این مورد دیه رای صادر کند.

شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشت

این شورا یکی از شوراهای مستقر در سازمان نظام پزشکی است. وظیفه این شورا معمولاً ایجاد صلح و سازش در مورد شکایاتی که بر علیه پزشکان مطرح می‌شود، است. با مشاوره وکیل جرایم پزشکی در می‌یابیم که به موجب قانون سازمان نظام پزشکی تخلفات پزشکی متعددی وجود دارد که در صورت احراز ارتکاب هر یک از آنها توسط پزشک، سازمان نظام پزشکی ممکن است ضمانت‌های اجرایی مختلفی برای پزشک در نظر بگیرد. ضمانت‌های اجرایی گاه موجب ممنوعیت اشتغال به حرفه پزشکی می‌شود یا گاهی فعالیت رشته های مرتبط با آن رشته را برای شخص در کل کشور ممنوع می‌کند.


دادسرای انتظامی پزشکان

یکی دیگر از مراجعی که صلاحیت بررسی و تحقیق در مورد جرایم ارتکابی توسط پزشکان را بر‌ عهده دارد. دادسرای انتظامی پزشکان در سازمان نظام پزشکی مستقر می‌باشد.

برای شکایت از پزشک چه مدارکی لازم است؟

مدارک لازم برای شکایت از پزشک به شرح زیر است:

کلیه مدارک پزشکی از جمله پرونده پزشکی بیمار، در صورت انجام عمل جراحی مدارک مرتبط با عمل جراحی تحویل وکیل داده شود، عکس های رادیولوژی و هر آزمایشی که از بیمار گرفته شده است. همچنین در نظر داشته باشید نسخه داروهای تجویزی پزشک را باید ضمیمه شکایت کرد.
اما اگر به هر دلیلی مدرکی در دست بیمار نبود و امکان طرح شکایت نداشت باید بداند کلیه سوابق پزشکی در پرونده پزشکی بیمار ثبت شده است که مراجع رسیدگی کننده می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.

مشاوره با وکیل جرایم پزشکی برای گرفتن دیه از پزشک

درصورتی‌که پزشک محکوم به مجازات پرداخت دیه شود، کمیسیون پزشکی میزان دیه را با توجه ‌به صدمه و تلف بدنی بیمار در نظر می‌گیرد؛ بنابراین در تعیین دیه بیمار، میزان قصور پزشکی نقش دارد. همچنین درصورتی‌که شکایت از پزشک در مرجع قضایی صالح مطرح شود، دادگاه با توجه ‌به نظر پزشکی قانونی و کمیسیون پزشکی میزان مبلغ دیه را مشخص می‌کند. پزشک باید دیه را با توجه به نرخ روز پرداخت کند. مشاوره با وکیل جرایم پزشکی برای گرفتن دیه از پزشک بسیار اهمیت دارد زیرا وکیل جرائم پزشکی در زمینه جرایم پزشکی و شکایت از پزشکان و گرفتن دیه تخصص دارد و به شخص کمک و راهنمایی می‌کند.

آدرس و شماره تلفن وکیل جرائم پزشکی

اگر قصد مراجعه حضوری به وکیل جرایم پزشکی  با تجربه دارید به آدرس تهران – جردن -ناهید غربی – پلاک ۴ – واحد ۱ – گروه وکلای دادپایا مراجعه کنید یا با شماره ۰۹۱۹۲۳۲۹۷۸۷ تماس بگیرید.

هزینه و دستمزد وکیل برای شکایت از پزشک

برای حق الوکاله وکیل جرایم پزشکی مبلغ خاصی را نمی‌توان در نظر گرفت زیرا حق وکالت به موارد زیادی بستگی دارد. مثلا باید در نظر داشته باشیم که پرونده در چه مرحله ای به وکیل جرایم پزشکی سپرده شده است و یا میزان آسیب دیدگی موکل چقدر می‌باشد. حق الوکاله حتی به گواهی پزشکی قانونی نیز بستگی دارد.
اما پیش از هر اقدامی می‌توانید به صورت حدودی از طریق وکیل مورد نظر خود از هزینه ها آگاه شوید.

 جمع‌بندی

امروزه با توجه به زیاد بودن پرونده‌های پزشکی در کشور، وکالت در شاخه جرایم پزشکی دارای اهمیت بسیار زیادی است. وکیل جرائم پزشکی وکیل پایه یک دادگستری است که این شخص دارای پروانه وکالت می‌باشد. وکیل جرائم پزشکی به‌عنوان عضوی از کانون وکلای دادگستری از حق افراد حقیقی یا حقوقی دفاع می‌کند. برای انتخاب وکیل جرایم پزشکی هر شخص می‌تواند با تنظیم یک قرارداد و امضای وکالت نامه، وکیل خود را آزادانه از گروه وکلای ایران انتخاب کند.

 

سوالات متداول

آیا داشتن وکیل جرائم پزشکی موقع شکایت از پزشک اجباری است؟

خیر. اما از آنجایی که رسیدگی به پرونده های پزشکی نیاز به تخصص و آگاهی است وکیل جرائم پزشکی مجرب می‌تواند به شما کمک کند تا به حق خود برسید.

هزینه حق الوکاله وکیل جرائم پزشکی چقدر است؟

برای حق الوکاله وکیل جرایم پزشکی مبلغ خاصی را نمی‌توان در نظر گرفت زیرا حق وکالت به موارد زیادی بستگی دارد.

چه زمانی می‌توان از پزشک شکایت کرد؟

زمانی‌که پزشک به صورت عمدی جرمی را انجام داده باشد و یا در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باشد می‌توان با کمک از وکیل جرایم پزشکی شکایت کرده و حق خود را دریافت کنید.

این مقاله چقد براتون مفید بود؟