جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

جرم تهدید به مرگ چیست؟ مجازات و نحوه شکایت تهدید به مرگ + روش اثبات

جرم تهدید به مرگ چیست؟

جرم تهدید به مرگ از دسته جرائمی است که ترس و وحشت را در ذهن فرد قربانی برجا می‌گذرد. بر اساس قوانین وضع شده در این خصوص، قانون‌گذار این موضوع را جرم‌انگاری کرده و مجازاتی را برای آن در نظر گرفته است؛ به همین دلیل در این مقاله از دادپایا ما قصد داریم با نگاهی دقیق و همه‌جانبه، این جرم را بررسی کنیم.

اطلاعاتی از قوانین جدید مجازات آن هم در اختیار شما قرار دهیم. همچنین نحوه اثبات جرم و مراحل شکایت را تشریح و در ادامه مراجع صالح برای رسیدگی به شکایات تهدید به مرگ را معرفی کنیم. پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه شوید تا اطلاعات کاملی در مورد این موضوع با شما به اشتراک بگذاریم.

وکالت و مشاوره تخصصی جرم تهدید به مرگ

جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

فهرست مطالب

جرم تهدید به مرگ چیست؟

تهدید به مرگ به شرایطی اشاره دارد که شخصی قصد کشتن یا آسیب رساندن به شخص دیگری را داشته باشد و باعث ایجاد ترس و وحشت او شود. این تهدید بیشتر به‌ صورت لفظی است و می‌تواند به‌ طور مستقیم، تلفنی، چت و پیامک، حتی به‌ صورت پیغام از طریق شخص ثالث یا با رفتارهایی که حاکی از قصد آسیب رساندن داشته باشد، انجام گیرد.

در قوانین ایران، تهدید به مرگ به عنوان یک جرم در نظر گرفته می‌شود و برای آن مجازات خاصی تعیین شده است.

جرم تهدید به مرگ در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، تعریف شده و در این رابطه صرف ایجاد ترس و وحشت در مخاطب، تهدید محسوب می‌شود که نیازی به انجام قتل عمد یا سایر اقدامات غیرقانونی ندارد. به عبارتی دیگر این جرم زیر مجموعه‌ای از انواع تهدید است و انجام و بیان آن، بدون در نظر گرفتن نتیجه به تنهایی کافی است.

از منظر حقوقی جرائم تهدید به مرگ بر اساس سه عنصر اصلی قانونی، مادی و معنوی هستند.

مجازات تهدید به مرگ در قانون جدید

جرم تهدید به مرگ در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی این‌گونه تعریف شده است: «هرگاه شخصی به هر نحوی، دیگری را تهدید به قتل، ضرر نفسانی، شرفی، مالی یا به افشاء سری نسبت به وی یا بستگان او کند، اعم از این‌ که به این واسطه تقاضای وجه، مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را داشته یا نداشته باشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و از ۲ ماه تا ۲ سال حبس، محکوم می‌شود.»

مجازات تهدید به مرگ در قانون جدید

حضوری، تلفنی و آنلاین

مجازات تهدید به مرگ به خوبی در این قانون، تعریف شده است و به وضوح اشاره دارد که این عمل چه با درخواست همراه باشد و چه نباشد، هم‌چنان جرم محسوب می‌شود. میزان شدت جرم، چگونگی ارتکاب آن و شرایط دیگری وجود دارند که تصمیم‌گیری قاضی برای تعیین مجازات بر اساس آن‌ها است.

بی‌شک اگر تهدید با سلاح گرم یا سرد یا تهدید به اسیدپاشی صورت گرفته باشد، مجازات‌ها شدت پیدا می‌کنند.

تغییرات جدید در قانون مجازات تهدید به مرگ باعث شده، میزان آن افزایش پیدا کند و سخت‌گیرانه‌تر با این موضوع برخورد شود؛ به همین دلیل این جرم جزو جرائم تعزیری درجه ۷ و ۸ شناخته می‌شود. در موارد جدی‌تر که منجر به آسیب بیشتر یا تهدیدهای خطرناک‌تر می‌شود، پرونده‌ها در دادگاه کیفری رسیدگی می‌شوند و مجازات‌ها شدیدتر هستند.

مصادیق جرم تهدید به مرگ

جرم تهدید به مرگ با هدف ایجاد ترس و فشار روانی به تهدید نفسانی و تهدید حیثیتی، تقسیم‌بندی می‌شود. تهدید به بردن آبرو یا تهدید به پخش عکس و فیلم خصوصی، حتی تهدید به آشکار کردن راز یک شخص، تهدیدهای حیثیتی شناخته می‌شوند.

در مقابل در موارد تهدید به قتل نفسانی، تهدید به آسیب رساندن جسمی مطرح است که می‌توان از مصادیق آن به موارد زیر اشاره کرد:

  1. شکستن دست و پا
  2. تهدید به تجاوز به ناموس
  3. تهدید به آسیب رساندن به اطرافیان

به‌طور کلی از نظر قانون هر تهدید به مرگ اعم از کلامی، حضوری، غیرحضوری و پیامکی ازطریق شبکه‌های اجتماعی، ایمیل یا هر روش دیگر حتی با واسطه، جزو این گروه جرائم شناخته می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

  1. تهدید به بردن آبرو
  2. تهدید و توهین به اشخاص عادی
  3. تهدید به اسیدپاشی
  4. تهدید با سلاح گرم و سرد
  5. تهدید به آسیب جسمانی
  6. تهدید به آسیب مالی
  7. تهدید به افشای اسرار شخصی یا خانوادگی
  8. تهدید به پخش عکس و فیلم خصوصی در فضای مجازی

حکم و مجازات تهدید به مرگ

تهدید به مرگ در قوانین ایران به عنوان یک جرم مطلق شناخته می‌شود و مطابق با قوانین اگر فردی، دیگری را به مرگ یا ضررهایی از جمله آسیب جسمی، مالی و افشای اسرار تهدید کند، این عمل جرم تلقی می‌شود و مستوجب مجازات است. در این راستا برای این جرم، مجازات‌های از قبیل جزای نقدی، حبس و شلاق در نظر گرفته شده است.

قاضی با توجه به شرایط و شدت جرم، حکم صادر می‌کند. مجازات‌ تهدید به مرگ به قرار زیر است:

  1. حبس
    برای جرم تهدید به مرگ از ۲ ماه تا ۲ سال حبس در نظر گرفته‌اند. میزان حبس به شرایط تهدید شفاهی یا تهدید با سلاح و میزان ایجاد رعب و وحشت، بستگی دارد. به طبع تهدید جدی و خطرناک‌تر، حبس‌های طولانی‌تری خواهد داشت. و اگر مجازات این جرم حبس باشد، این حبس به صورت حبس تعلیقی در نخواهد آمد.
  2. شلاق
    در صورت اثبات تهدید به مرگ قاضی می‌تواند مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه را برای مجرم، صادر کند.
  3. جزای نقدی
    تهدید و توهین به عنوان یک جرم کیفری در قانون است. اگر فردی به هر دلیلی به نژاد، جنسیت، مذهب، ملیت، وضعیت اجتماعی یا هر ویژگی دیگر، تهدیدی یا توهینی انجام دهد، مجازات او جزای نقدی با توجه به میزان جرم، است. جزای نقدی از ۲ تا ۸ میلیون در نظر گرفته شده است.

حکم و مجازات تهدید به مرگ

اثبات جرم تهدید به مرگ

اثبات تهدید به مرگ نیاز به ارائه مدارکی دارد که نشان‌دهنده قصد و نیت تهدید کننده و وحشت قربانی باشد.  شما می‌توانید برای اثبات این جرم، از مشاوره بهترین وکیل در تهران استفاده کنید. برای این جرم، شاکی باید با تنظیم شکایت تهدید به مرگ و ارائه شواهد معتبر، قاضی را قانع کند که تهدید به مرگ به‌صورت جدی رخ داده است.

از روش‌های اثبات تهدید به مرگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اقرار متهم
    اگر متهم به جرم خود اعتراف کند، این اقرار می‌تواند قوی‌ترین مدرک برای اثبات تهدید به مرگ باشد. در این حالت قاضی بدون نیاز به مدارک اضافی، جرم را ثابت شده می‌داند.
  2. شهادت شهود
    شهادت افرادی که تهدید را شنیده یا دیده باشند، می‌تواند در تصمیم‌گیری و حکم قاضی تاثیر بگذارد. برای جرم تهدید به مرگ شهادت ۲ مرد عاقل و بالغ نیاز است. این شهادت با دست روی قرآن گذاشتن و سوگند خوردن انجام می‌شود.
  3. علم قاضی
    طبق ماده ۲۱۱ قانون مجازات اسلامی، قاضی این اختیار را دارد که بر اساس شواهد و مدارک موجود با استفاده از علم و دریافت خود، وقوع جرم تهدید به مرگ را تشخیص دهد و برای آن حکم صادر کند.
  4. استناد به مدارک
    در صورتی که تهدید به مرگ به‌صورت پیام‌های صوتی، ویدیویی و متنی از طریق پیامک، ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی باشد، قاضی آن را یک مدرک معتبر می‌داند و در دادگاه، قابل استناد است. پیام‌ها به‌صورت کتبی سند قوی‌تری برای اثبات خطر مرگ تلقی می‌شوند.

مراحل و نحوه شکایت برای تهدید به مرگ

شکایت برای جرم تهدید به مرگ یکی از انواع دعاوی کیفری است که به‌دلیل تهدیدهای جدی و ایجاد ترس، مطرح می‌شود. فردی که مورد تهدید قرار گرفته می‌تواند با تنظیم شکایت کیفری و ارجاع آن به مراجع قضایی برای حفظ امنیت خود اقدام کند. این کار باعث جلوگیری از بروز حوادث و پیامدهای خطرناک می‌شود. برای انجام شکایت تهدید به مرگ، به صورت زیر عمل کنید:

تنظیم شکایت تهدید به مرگ

شاکی می‌تواند از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تنظیم شکایت در سامانه ثنا، طرح دعوا کند. البته می‌توانید به کلانتری و دادسرا هم مراجعه کنید. شکایت‌نامه باید شامل جزئیات زمان و مکان تهدید، مدارک هویتی، اسناد و مدارک دال بر ارتکاب جرم باشد.

  1. ضمیمه کردن مدارک و مستندات
    شاکی باید تمامی مدارک موجود از جمله پیام‌های صوتی، تصویری، متنی یا گزارش و شهادت شهود را ضمیمه شکایت خود کند.
  2. ارجاع به دادسرا
    شکایت تهدید به مرگ پس از ثبت به دادسرا ارجاع می‌شود. دادسرا بررسی اولیه و انجام تحقیقات لازم را انجام می‌دهد. در صورتی که وقوع جرم محرز دانسته شود، پرونده جهت رسیدگی ثانویه به دادگاه کیفری ارجاع می‌شود.
  3. ارجاع به دادگاه کیفری
    بعد از پایان تحقیقات و اثبات تهدید به مرگ در تحقیقات اولیه، پرونده برای صدور رای نهایی به دادگاه کیفری ارجاع داده می‌شود. قاضی با بررسی شواهد و شنیدن اظهارات طرفین، رسیدگی مجدد انجام می‌دهد و حکم مجازات تهدید به مرگ برای مرتکب، صادر می‌شود.

نمونه متن شکایت جرم تهدید به مرگ

در این قسمت نمونه متنی از شکایت جرم تهدید به مرگ قرار داده‌ایم. می‌توانید با توجه به موضوع خود با انجام تغییرات، شکواییه‌ای با این مضمون آماده و به ثبت برسانید. البته به شما پیشنهاد می‌دهیم که از تجربیات بهترین وکیل کیفری در تهران استفاده کنید.

نمونه متن شکایت جرم تهدید به مرگ

مرجع قضایی رسیدگی به شکایت تهدید به مرگ

جرم تهدید به مرگ در نظام قضایی ایران در مراجع صالح مربوطه رسیدگی می‌شود. برای این شکایات هر مرجع وظیفه خاصی از انجام تحقیقات تا صدور حکم را بر عهده دارد. بعد از ثبت شکایت چه ازطریق دفاتر خدمات قضایی و چه از طریق کلانتری یا دادسرا، طرح دعوا با موضوع تهدید به مرگ انجام می‌شود.

بعد از آن مراجع زیر برای بررسی به شکایات دخیل هستند:

  • دادسرا:  بعد از ثبت شکایت، ابتدا پرونده به دادسرا ارجاع می‌شود. این مرجع وظیفه تحقیقات اولیه و بررسی جرم تهدید به مرگ را بر عهده دارد.
  • دادگاه کیفری: چنان‌چه دادسرا جرم تهدید به مرگ را محرز بداند، پرونده را برای صدور رای نهایی به دادگاه کیفری ارسال می‌کند. این دادگاه وظیفه بررسی نهایی و صدور حکم مجازات مجرم را به عهده دارد.

موسی الرضا میر وکیل در جردن 2 copy

وکالت و مشاوره تخصصی جرم تهدید به مرگ

جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

با توجه به حساسیت جرم تهدید به مرگ در این صفحه، این موضوع را به‌طور کامل بررسی کردیم و تغییرات در قانون جدید را به اطلاع شما رساندیم. همچنین اطلاعاتی از مجازات‌ها، روش‌های شکایت و نحوه اثبات این جرم را در اختیار شما قرار دادیم.

امیدواریم این مطالب به شما کمک کند تا راه‌های مقابله و برخورد قانونی با چنین تهدیداتی را بدانید. در آخر، خوشحال می‌شویم اگر نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. این حمایت به ما کمک می‌کند تا با بررسی سوالات و ابهامات شما، مطالب مفیدتری آماده کنیم. 

این مقاله چقد براتون مفید بود؟
این مقاله چقد براتون مفید بود؟

سوالات متداول

آیا تهدید به مرگ جرم است؟

بله؛ مطابق با قوانین وضع شده در کشور تهدید به مرگ جرم‌انگاری شده است. در شرایطی که شخصی یا بستگان او در معرض تهدید قتل قرار بگیرند، جرم تهدید به مرگ رخ داده است و امکان پیگیری در مراجع قضایی را دارد.

برای تهدید کجا باید شکایت کرد؟

برای تهدید می‌توانید به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و شکایت خود را ثبت کنید. همچنین می‌توانید با مراجعه به کلانتری یا دادسرای محلی به‌صورت حضوری، شکوایه‌ای تنظیم کنید.

ارائه خدمات مشاوره حقوقی با تعیین وقت قبلی.

جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
اگه دوست داشتید با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =

ارائه خدمات مشاوره حقوقی با تعیین وقت قبلی.

جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :

جدیدترین مقالات