جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

رد درخواست اعاده دادرسی چیست ؟ +بعد از رد اعاده دادرسی چه باید کرد؟

رد درخواست اعاده دادرسی چیست و بعد از رد اعاده دادرسی چه باید کرد؟

شاید برای شما و یا نزدیکانتان پیش آمده باشد که پس از طرح یک دعوی حقوقی و یا کیفری و انجام دادرسی پرونده، به رای صادره از سوی دادگاه اعتراض داشته و حکم اعلام شده از سوی قاضی پرونده را منصفانه ندانسته باشید.

باید بدانید که صدور حکم و رای قاضی پرونده به معنای قطعیت رای و اختتام روند قضایی مربوطه نبوده و شما می‌توانید به استناد مفاد ماده‌ی 477، قوانین مدنی با تقاضای رسیدگی مجدد به دعوی طرح شده یا همان به‌ اصطلاح درخواست اعاده‌ دادرسی، مجدد پرونده خود را به جریان انداخته و با ارائه‌ی شهود، مدارک لازم و احراز شرایط مربوطه، حتی تا مرحله‌ فرجام‌خواهی نیز پیش رفته و با احقاق حقوق خویش از عدالت مجری در دستگاه قضایی کشور عزیزمان بهره‌مند گردید.

اما این رویه‌ی قضایی مستلزم موارد و شرایط خاصی است که ما در مطالب این مقاله از دادپایا به بحث رد اعاده دادرسی خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

مشاوره تخصصی و وکالت اعاده دادرسی

جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

فهرست مطالب

رد درخواست اعاده دادرسی

همان‌طور که بیان نمودیم اگرچه اعاده‌ دادرسی روشی ویژه و خاص برای شکایت مجدد و تقاضای رسیدگی دوباره به مفاد پرونده می‌باشد، ولی باید بدانید که در صورت عدم احراز شرایط مربوطه درخواست اعاده‌ دادرسی شما رد شده و می‌بایست مفاد رای و حکم صادره قبلی را اجرا نمایید.

اعاده‌ دادرسی در دستگاه قضایی کشور بدین‌ صورت می‌باشد که ابتدا در خصوص رد یا قبول نمودن تقاضای دادرسی افراد خواهان، اظهار نظر کارشناسی انجام می‌پذیرد و سپس در صورت قبول تقاضای فرد برای اعاده‌ دادرسی، در خصوص ماهیت تقاضا رسیدگی مجدد انجام شده و حکم مربوطه صادر می‌گردد.

بدیهی‌ است در صورتی که کارشناس مربوطه به این نتیجه برسد که ادله‌ جدید ارائه شده توسط شما در روند صدور حکم تاثیری ندارد، درخواست اعاده‌ شما را رد نموده و باید حکم دادگاه اولیه را اجرا نمایید.

ارائه مشاوره و خدمات حقوقی آنلاین

ارائه مشاوره و خدمات حقوقی آنلاین

وکیل آنلاین؛ ارائه مشاوره حقوقی آنلاین

نمونه قرار رد درخواست اعاده دادرسی

برای دانلود، اینجا کلیک کنید.

نمونه قرار رد درخواست اعاده دادرسی

نمونه رای رد اعاده دادرسی

برای دانلود، اینجا کلیک کنید.

نمونه رای رد اعاده دادرسی

موارد و دلایل رد اعاده دادرسی

ابتدا باید در نظر داشته باشید که اگر فردی تمایل به طرح درخواست اعاده‌ دادرسی داشته باشد باید با ارایه‌ کامل و دقیق مدارک شناسایی و هویتی خویش، محل سکونت و نیز رونوشت رای صادره از سوی دادگاه بدوی اقدام به ثبت تقاضای اعاده‌ دادرسی خویش نماید.

هم‌چنین می‌بایست مستندات و مدارک محکمه‌پسند و جدید خویش در خصوص مفاد پرونده و بر مبنای آن‌ها اعتراض به رای صادره دادگاه بدوی را ضمیمه نماید.

در غیر این‌صورت مشمول مرحله اول اعاده‌ دادرسی یعنی قبول نمودن تقاضای اعاده‌ دادرسی توسط مرجع قضایی نخواهد شد. حال به بیان چند مورد از ادله‌ی رد اعاده‌ی دادرسی می‌پردازیم.

  1.  چنانچه درخواست اعاده‌ دادرسی حقوقی و یا کیفری خواهان ناقص بوده و به‌ درستی کامل نگردیده باشد دادگاه مربوطه نسبت به صدور قرار رد درخواست اعاده‌ دادرسی اقدام خواهد نمود.
  2.  تقاضای اعاده‌ دادرسی حتما باید توسط شخص خواهان صورت گیرد. و در صورت فوت وی، از طریق ورثه‌ی قانونی و در صورت عدم امکان حضور شخص مثلا به دلایلی از قبیل طی دوران محکومیت و زندان، توسط بستگان درجه یک وی و یا وکیل قانونی فرد مطرح شده باشد.
  3.  از دیگر موارد قبول درخواست اعاده‌ دادرسی این‌است که فرد خواهان مستنداتی مبتنی بر وقوع و وجود موارد جدیدی در موضوع دعوی را که بر حقانیت وی دلالت داشته، و در روند نتیجه‌گیری و صدور حکم تاثیرگذار می‌باشد را ارائه نماید . بدیهی‌ است این موضوع دقیقا توسط کارشناسان دستگاه قضایی بررسی گردیده و در صورت عدم اثبات آن، درخواست اعاده‌ دادرسی رد خواهد شد.

 لازم به‌توضیح است که بیان ادله‌ی و مستندات جدید در روند اعاده‌ی مجدد دادرسی پرونده تنها در شرایطی امکان‌پذیر است که برای دستگاه قضایی به اثبات برسد که این مستندات، شواهد، ادله و مدارک جدید در روند رسیدگی اولیه به دعوی خواهان در اختیار خواهان نبوده و یا به هر نحوی به آن دسترسی لازم را نداشته است.

حضوری، تلفنی و آنلاین

موارد و دلایل رد اعاده دادرسی

بعد از رد اعاده دادرسی چه باید کرد؟

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا بعد از رد درخواست اعاده‌ی دادرسی، باز هم راه‌کاری برای احقاق حقوق خود دارید؟ باید بدانید که در خصوص احکام مالی و غیرمالی صادر شده از مرحله‌ بدوی که خواسته یا بهای آن بیش از ۳ میلیون ریال باشد قانون قائل به تجدیدنظر بوده و خواهان می‌تواند از این احکام در دادگاه تجدید نظر خواهی کند.

بنابراین هرگاه خواهان پس از ثبت دادخواست اعاده‌ دادرسی، با رد درخواست اعاده دادرسی مواجه گردد، با احراز شرایطی می‌تواند به روند بررسی پرونده و نیز به رد درخواست خویش برای اعاده‌ دادرسی اعتراض نموده و از دادگاه تقاضای رسیدگی مجدد به پرونده را نماید.

اعتراض به قرار رد درخواست اعاده دادرسی

همان‌طور که بیان شد خواهان پرونده می‌تواند با احراز شرایطی خاص به قرار رد اعاده‌ دادرسی خود توسط دادگاه اعتراض نماید. در این خصوص در مفاد قوانین کیفری و جزایی پاسخ صریح داده نشده ولی با بررسی و مطالعه‌ قوانین مربوطه موارد زیر استخراج می‌گردد:

  1.  چنانچه دادگاه صادر کننده‌ی حکم قطعی، نسبت به صدور اخطار رفع نواقص پرونده با قید مهلت مربوطه نموده باشد ولی خواهان در مهلت مذکور قادر به مرتفع نمودن نواقص پرونده نگردیده و قرار رد تقاضای اعاده‌ دادرسی از طرف دادگاه صادر شده باشد، قرار مذکور در زمان تعیین شده قابل اعتراض در همان دادگاه خواهد بود.
  2.  اگر دادخواست اعاده‌ دادرسی خواهان در خصوص پرونده‌های حقوقی تکمیل باشد پرونده به رویت قاضی دادگاه می‌رسد، در این مرحله چنان‌چه قاضی دادرسی را مورد قبول قرار دهد اقدام به صدور قرار قبولی و یا اقدام به صدور قرار رد درخواست اعاده‌ی دادرسی می‌نماید. به‌نظر می‌رسد برابر قوانین و مقررات و سکوت قانون‌گذار در این خصوص، این قرار قطعی و غیرقابل اعتراض است.
  3.  اگر قرار رد درخواست اعاده‌ دادرسی صادر شود، به‌استناد مقررات ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ خواهان می‌تواند در خصوص قرار رد درخواست اعاده‌ی دادرسی تقاضا نماید.

پیشنهاد مشاهده:

فرجام خواهی از قرار رد اعاده‌ دادرسی

برای اشراف بهتر شما عزیزان ابتدا فرجام‌ خواهی را تعریف می‌کنیم که در این باره باید بگوییم فرجام‌خواهی در اصطلاح حقوقی به تقاضای تجدید بررسی و یا بازنگری به احکام صادر شده از سوی دادگاه اطلاق می‌گردد. و معمولا توسط مرجع بالاتر از رسیدگی کننده‌ی بدوی صورت می‌پذیرد.

با توجه به‌ این نکته که آراء صادر شده در دادگاه‌های کیفری و حقوقی بدوی مصون از اشتباه و خطای سهوی نیستند، قانون‌گذار برای عدم ضایع شدن حقوق قانونی اشخاص، موردی تحت عنوان فرجام‌ خواهی را پیش‌بینی نموده است.

فرجام‌خواهی تابع دلایل، شروط و قوانین مختص خود می‌باشد و تنها در صورت تحقق کلیه‌ی شروط مد نظر قانون به استناد قوانین آیین نامه‌ دادرسی مدنی و کیفری قابل انجام می‌باشد.

باید به این نکته توجه داشته باشید که طی مراحل فرجام‌خواهی به خودی خود دال بر توقف اجرای حکم دادگاه نبوده و تنها می‌تواند حکم صادره‌ قبلی را تا زمان صدور رای نهایی تعلیق نماید.

بنابراین پرونده‌ شما با ارائه‌ درخواست فرجام‌خواهی و در صورت دارا بودن شرایط خاص، با وجود صدور رای قطعی مجددا جهت بررسی ایرادات قانونی و اجرایی، رسیدگی می‌گردد. استفاده از مشاوره حقوقی بهترین وکیل فرجام خواهی تهران، کمک بسیاری به شما خواهد کرد.

توصیه‌های مهم و نکات حقوقی در خصوص اعاده‌ دادرسی

حال به بیان چند مورد مهم در خصوص موضوع می‌پردازیم:

  1.  اولین قدم برای هر اقدام قضایی احراز هویت شما در سامانه‌ ملی ثنا می‌باشد تا ضمن ابلاغ راحت‌تر و سریع‌تر تمامی موارد مربوط به پرونده به شما، این امکان را داشته باشید که احکام و آراء مربوطه را همیشه در دسترس داشته و به موقع اقدامات لازم را به انجام برسانید.
  2.  درخواست اعاده‌ دادرسی زمانی باید از سوی خواهان ارائه گردد که برای وی محرز باشد حکم یا قرار صادره خلاف موازین قانونی و شرعی می‌باشد.
  3.  برای اعاده‌ دادرسی باید توجه داشته باشید که می‌بایست مطمئن باشید که رای صادره، نتیجه تحقیقات ناقص بوده یا به ادله و دفاعیات شما توجه لازم نشده باشد.
  4.  هم‌چنین جهت ارائه‌ درخواست اعاده‌ دادرسی باید برای خواهان محرز شده باشد که رای و حکم صادر شده در شرایطی صورت پذیرفته است که دادگاه بر مبنای اسناد و دلایل بی‌اعتبار، رای صادر نموده است .
  5.  در تمامی مراحل دادرسی، تقاضای اعاده‌ دادرسی، درخواست بررسی رد اعاده‌ی دادرسی و فرجام‌خواهی کلیه‌ مدارک شناسایی، هویتی، محل سکونت، رونوشت یا کپی رای صادره، لایحه‌ اعتراض و در صورت وجود بهترین وکیل تهران، وکالت‌نامه قانونی، همگی باید ضمیمه دادخواست شما شده باشد.
  6. شخصی که اقدام به فرجام‌خواهی می‌نماید باید در مهلت زمانی مقرر شده قانونی، نسبت به ثبت دادخواست خود اقدام نماید.
  7. هم‌چنین به استناد مفاد مندرج در مواد ۳۶۷ و ۳۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی، رای باید از احکام و قرارهایی باشد که امکان فرجام‌خواهی حقوقی را دارا باشند.
  8.  برای طرح اعتراض به رد درخواست اعاده‌ی دادرسی لازم است که شما تمامی مستندات جدید، مدارک مستدل و شهود خود را که در روند صدور رای نهایی برای پرونده‌ شما تاثیرگذار می‌باشند را به دادگاه ارائه نمایید.
  9.  تمامی مراحل صدور رای، اعاده‌ دادرسی، اعتراض به رد اعاده‌ دادرسی و فرجام‌خواهی دارای مهلت مصوب برای اقدام بوده و این مدت زمان قابل تغییر نمی‌باشد.
  10.  واضح است که انجام تمام موارد فوق مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه برابر تعرفه‌های مشخص شده می‌باشد.

خ میر وکیل در جردن copy 1
مشاوره تخصصی و وکالت اعاده دادرسی

جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

ما در مطالب این مقاله مهم‌ترین شرایط و قوانین قضایی، کیفری و جزایی را در خصوص اعاده‌ی دادرسی، اعتراض به رد اعاده‌ دادرسی و نیز فرجام‌خواهی را برای شما عزیزان بیان نموده و امیدواریم مطالب مطروحه برای شما سودمند بوده و کماکان با ما همراه باشید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
5/5 - (1 امتیاز)

سوالات متداول

آیا قرار رد اعاده دادرسی قابل تجدید نظر می‌باشد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که: همان‌طور که بیان نمودیم قرار رد درخواست اعاده‌ی دادرسی هم با شرایطی که گفته شد قابل اعتراض و تجدید نظر می‌باشد و هم می‌توانید با در اختیار داشتن یک وکیل خوب نسبت به رای صادره فرجام‌خواهی نمایید.

ارائه خدمات مشاوره حقوقی با تعیین وقت قبلی.

جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
اگه دوست داشتید با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 18 =

ارائه خدمات مشاوره حقوقی با تعیین وقت قبلی.

جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :

جدیدترین مقالات